Hva skjer i fotoklubben i 2017?

Veldig mange av dere har ønsket dere mer natur relaterte temaer og det første halvåret i 2017 vil vi ha litt ekstra fokus på nettopp naturfoto generelt. Vi skal prøve og snekre sammen litt meningsfulle kvelder og aktiviteter for dere og håper at dette kan inspirere hver enkelt av dere til videre utforskning av temaet.

Først ut en kveld med en av landets dyktige naturfotografer, Kai Jensen. Kai Jensen er leder av Norske Naturfotografer og har en ikke ubetydelig merittliste og vise til. Tirsdag 24. januar kommer han til Steinbruddet Fotoklubb for å kjøre gjennom et opplegg med fokus på natur- og landskapsfoto, praktiske ting ved fotograferingen, stativ, bruk av naturlig lys, komposisjon, etterbehandling med mer. Dere kan kikke litt selv på hans egen side Galleri Kai Jensen

En vakker lørdag i mai lager vi en heldags macro workshop med Nina Jonsson, en pasjonert amatørfotograf med stor kjærlighet til det lille i naturen. Nina er  forsker ved NINA, Norsk institutt for naturforskning, og har via jobb knipset mye småtteri. Ellers er hun en habil fuglefotograf og har også fotografert ville rovdyr både i inn og utland.

Etter sommerferien vil vi dreie inn på et helt annet tema, nemlig fotografiet som historieforteller. Det er fortsatt veldig på planleggingsstadiet og hvis noen har kreative innspill så send oss i styret noen ord. Vi håper at dette halvåret skal by på noen skikkelige utfordringer for oss alle.

Vi skal fortsette med «Årets Fotograf» også i 2017 og etter samme mal som i 2016, altså 4 runder og alle temaene vil presenteres før første runde. Vi sender ut mer informasjon når det nærmer seg, så følg med!

Fotokafeene videreføres og er som oftest et planløst møte hvor DU selv bidrar til det som skjer ved bordene. Du er velkommen til å ta med deg PCen for å redigere bilder i fred og ro – kanskje du vil ha hjelp til dette eller litt konstruktiv bildekritikk på et eller flere av bildene dine? Har du et fototeknisk problem eller utfordring? Krangler kamerainnstillingene? Vil du teste litt av lysutstyret vårt? Printe bilder på vår nye Epson storformatsprinter? Eller bare slå ihjel noen timer med de andre og koble ut hverdagen med litt ordentlig fotoprat? DET er opp til DEG! Tilbudet har vi gitt deg.

Forøvrig vil vi i styret benytte anledningen til ønske alle våre medlemmer en fortsatt god jul og et godt nytt fotoår i 2017!

Og hvis du som leser dette ikke er medlem, så er du velkommen innom på et av møtene våre for å se hvordan vi har det.
Vi er åpne for enstusiastiske fotografer som lever og ånder for fotografiet. Les mer om oss her.

Vi sees snart igjen!

 

 

Please follow and like us: