Jubileumsåret 2019 er i full gang!

Vår lille, men stolte fotoklubb i Groruddalen, feirer i år sine første 10 år! HURRA!

Fra sin spede start i mars 2009 og fram til i dag, har klubben vokst – kanskje ikke så mye i antall, men definitivt engasjementet, kreativiteten og den genuine interessen for fotografiet som dokumentar og kunst.

Det var fotointeresserte medlemmer i kulturhuset Steinbruddet som dannet en egen fotoklubb og klubben er godt forankret med en stabil medlemsmasse. Jeg tør påstå at vi har et uformelt, sosialt og inkluderende miljø, med fotografer på alle kunnskapsnivåer. Aldersmessig er vi i den «voksne» kategorien, men særdeles unge til sinns.

I dag er vi fortsatt en del av Steinbruddet og teller 23 medlemmer. Det er veldig gledelig at vi har en stor andel som er aktive og engasjerte. Sentralt plassert midt mellom T-banestasjonene Kalbakken og Rødtvet, møtes vi på Steinbruddet to tirsdager i måneden.

Vi prøver ikke å være en kameraklubb, men en klubb for FOTOGRAFIET. Vi bruker mye tid på selve fotografiet via uformelle, men konstruktive bildediskusjoner. Alle som vil kan få tilbakemeldinger på sine fotografier. Her er det takhøyde for å være uenige for hva som er et godt fotografi eller ei, det er subjektivt på linje med andre kunstformer. Det er lov å selektere ut det som er interessant i diskusjonene for ens egen personlige utvikling. Og ikke minst ved å delta i andre fotografers bildediskusjoner lærer man enda mer. Vi kan med stor glede se at alt fokuset vi har hatt på selve fotografiet har gitt en betydelig heving av nivået. Veldig gøy! 

I jubileumsåret har vi mange aktivitetsplaner for å feire oss selv. Vi skal selvsagt ha en liten fest, egen jubileumsfotokonkurranse, utstillinger (de to første på Kafe Steinbra i mars og Bjerke Bibliotek i april), et stort fotoprosjekt med Groruddalen som ramme og et par jubileumsturer. Dette kommer i tillegg til det vi ellers driver med. Det blir et aktivt og spennende år og vi gleder oss!

Til deg som ikke er medlem hos oss enda, men som er en ivrig amatørfotograf, ta deg en tur innom og se hvordan vi har det, eller ta sjansen og meld deg inn her. Vi har plass til deg også akkurat nå! Trykk på Kalenderen i menyen så får du full oversikt over planene våre så langt.

Hjertelig velkommen til å feire jubileumsåret med oss, både gamle og nye medlemmer!

Fotohilsen
Vidar (leder),
Steinbruddet Fotoklubb

Please follow and like us: