Besøk av Naturfotograf Kai Jensen

Det var tirsdag kveld og kalenderen viste 24.januar 2017! Møtelokalet på Steinbruddet var stappfullt av forventningsfulle hobbyfotografer, med et håp om å snappe opp et tips eller to, for å få svung på naturfotograferinga si! Imponerende 88% av medlemsmassen 🙂 satt som tente lys da kveldens headliner, naturfotografen Kai Jensen fra Nittedal, entret «scenen».

Og de oppmøtte gikk ikke skuffet hjem. Et tett, men strukturert program om naturfotografering generelt. Han serverte, sammen med fotografier av høy kvalitet, enkle framstillinger om forberedelser, utstyr, teknikk, locations, metoder, komposisjon og etterbehandling. Noe av det som overrasket folk flest er hvor nært vi har skikkelig flotte locations for naturfoto. Kai visste mange bilder med wow-faktor tatt lokalt i Nittedal, Romerike og Nordmarka. En skikkelig tankevekker for de som tror at det er kun villmarka i Canada, Svalbard, Afrika etc som er det eneste som teller om man skal ta gode naturbilder. Sleng deg på sykkelen eller ta beina fatt inn i skogen i nærområdet først!

Det kan ha blitt mye informasjon på en gang for en del, men Kai gav et godt innblikk i en naturfotografs mange valg og bidro med mye inspirasjon for å forske videre selv på egenhånd. Dette var et foredrag både for de erfarne og de litt mindre rutinerte fotografene.

Kai Jensen er en premiert naturfotograf og kjent foredragsholder i inn og utland. Han har siden 2013 vært leder av Norske Naturfotografer (NN).  

 

Kai Jensen/hjemmeside   Kai Jensen/Facebook    Kai Jensen/Instagram    Kai Jensen/Norske Naturfotografer   

 

 Foto: Vidar Samuelsen

 

Please follow and like us: