Bilderedigering

Bilderedigering på PC/Mac er dagens svar på mørkerommet da vi drev med film. I rettferdighetens navn må vi tillegge at det fortsatt er en del fotografer som sverger til film. Men det skal ikke dreie seg om film på denne siden.

Det finnes mange dataprogrammer for bildebehandling (heretter kalt redigering). Mange er teknisk avanserte og komplekse, mens andre er rimelige og enklere i funksjoner og bruk.

Du må selv avgjøre hvor mye tid du er villig til å avsette for å lære deg et program. Det er ikke sikkert at du har lyst å bruke veldig mye tid foran skjermen, eller har lyst til å jobbe mye med bildene dine i etterkant. Det kommer selvsagt mye an på hva slags bilder du liker om du må redigere mye for å få fram det rette uttrykket. Noen liker det naturlig og tett opp til virkeligheten, mens adnre igjen henter fram kunstneren i seg og jobber mye for å få fram det endelige bildet.

Snakk med andre amatørfotografer, spør hva de bruker, hvordan de bruker det og tenk over om det kan overføres til deg.

Vi skal legge ut lenker til nyttige sider til ulike programmer, både avansert og enkle. Klikk deg videre til sidene for de ulike programmene.
Har du synspunkter, tips eller vil dele av egne erfaring så send oss en epost. Veldig takknemlige hvis du vil det.

Adobe Photoshop CS/CC

Adobe Photoshop Lightroom

Adobe Photoshop Elements

Picasa (google)